9 maj 2015
12:00

Jitex Mölndal BK U

Referat: Mölnlycke IF 1 - Jitex Mölndal BK U

Förutsättningarna innan match var klara, seger och upp i serieledning och det kanske satte lite press på våra tjejer.
Om dagens motståndare Mölnlycke visste vi väldigt lite men när matchen kom igång visade de att de ville vinna den här matchen. Vi låter dem spela upp från backlinje via mittfält där de hittar ytor till en början och sedan spel på snabba och fysiska anfallare och vi blir satta under press till en början. Samtidigt kommer vi upp i en del lägen men skotten går utanför målramen.
Vi jobbar oss in i matchen och hemmalagets offensiv avmattas något mot mitten av halvleken och vi kan ta över spelet mer och mer. Nu börjar vi komma fram i bra lägen via uppspel på kanterna men de avslutande skotten går utanför målramen. 0-0 i halvlek och i början av andra börjar vi trycka på direkt efter avspark. Vi har några bra avslut som smiter alldeles utanför ramen, eller rakt på målvakten.
Efter ungefär halva andra halvleken börjar vi tappa kommandot lite och Mölnlycke tar åter igen över mer och mer av händelserna. Sista 10-15 minuterna har hemma laget många bra lägen och åter igen får Kajsa kliva fram och visa vägen med bl a en dubbelräddning som var av hög klass. Men vi lyckas ta oss ur det greppet som Mölnlycke kopplat och kommer upp i anfall och i ett friläge där nog domaren kunde blåst redan på friläget när vår forward kapas i straffområdet men Istället blir det hörna. En hörna som vi förvaltar väl med en bra nick mot första stolpeln där Mölnlycke-försvararen med en reflex sätter upp båda händerna och fångar bollen på mållinjen. Självklart blir det straff och det finns ingen tvekan i att den skall in. 0-1 i 89e minuten och segern och serieledningen är ett faktum.
Det var en tuff match där Mölnlycke utnyttjade sin snabbhet och kraft och det kunde lika gärna varit oavgjort eller en Mölnlyckeseger idag. Derar tabellposition motsvarar inte alls deras kapacitet och det är ett av de bättre lagen vi spelat mot i serien år. Men vi ger aldrig upp i matchen, kämpar för varandra och det gör att vi till slut kan dra det längsta stråt även idag.
Bra kämpat och spelat idag igen tjejer, nu leder vi serien och säkert många som vill slå oss framöver. Nu ökar vi tempot på träningarna till veckan med start på måndag! Lindome är nästa motståndare den 19/5.
Tack till Elin K, Lowise, Johanna T och Ida B för inhoppen idag, bra kämpat och spelat!